top of page
Sök
  • hallbarupphandling

Kansliet hälsar Nina Wertholz välkommen!

Uppdaterat: 2 okt. 2023


Vad kommer att bli ditt uppdrag på regionernas nationella kansli för hållbar upphandling?

Kul att vara på plats! Min roll kommer främst att vara kopplad till uppföljning av leverantörer där jag kommer jobba nära Selina Karlsson och de regionala samordnarna. Utöver det kommer en del kommunikation att hamna på mitt bord.


Vem är du och vad har du gjort tidigare?

Senast kommer jag från Fair Action där jag granskat svenska företags leverantörsled, framför allt inom modeindustrin och med fokus på levnadslön och kemikaliehantering. I botten är jag miljövetare och har jobbat på en rad olika miljöorganisationer de senaste 20 åren.


Vad ser du som den viktigaste frågan eller utmaningen för att uppnå målen i Agenda 2030?

Idag är det billigare - och ofta lagligt - för företag att blunda för att människor och miljö far illa i de egna leverantörsleden. Företag som går i bräschen inom hållbarhet måste kunna konkurrera på lika villkor med företag som tar genvägar.


En del av det arbetet handlar om att skärpa lagar och regler, men det handlar också om att ändra vår syn på företagande. Att säkerställa att fabriksanställda har möjlighet att engagera sig facklig utan att utsättas för våld bör ses som en självklarhet, inte som en administrativ börda.

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page