Ola Sörensson

Foto: Ola Sörensson, Upphandling- och inköpschef Region Halland

Att ställa och följa upp hållbarhetskrav i offentlig upphandling är centralt och viktigt. Vi ser den här work-shopen som en möjlighet att öka kompetensen hos våra nya medarbetare och som ett avstamp i vårt interna arbete med att säkerställa att rätt krav ställs i relevanta upphandlingar och att genomföra och ta del av de uppföljningar som görs inom ramen för det nationella samarbetet mellan samtliga regioner.

Under dagen varvades presentationer och diskussioner där bland annat följande frågor lyftes; de risker som finns i leveranskedjorna, behovet av att lägga med kontraktsvillkoren i relevanta upphandlingar och vilka utmaningar och möjligheter regionerna har med att följa upp de krav som ställs. Deltagarna fick vidare möjlighet att diskutera de olika stegen i uppföljningsarbetet och inte minst påminnas om att de krav och uppföljningar som genomförs gör skillnad. Offentlig upphandling är ett effektivt styrmedel för att nå målen i Agenda 2030.

Sedan 2016 har regionerna beslutat om en ansvarsfördelning av åtta prioriterade riskområden och Region Halland, tillsammans med Blekinge och Kronoberg,  har nationellt ansvar för medicinteknik. Här kan man läsa mer om det arbete som bedrivs

Kontakta gärna följande personer vid eventuella frågor om Region Hallands arbete med hållbar upphandling:

Upphandling- och inköpschef Ola Sörensson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Verksamhetsutvecklare Regionservice Ulrika Ejnarsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Miljöstrateg Marie Gunnarsson,  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Region Halland

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Arkiv