Panelsamtalet anordnades av CSR Sweden och Gällivare Näringsliv inom ramen för Kunskapscentrum för hållbarhet i Gällivare. Samtalet modererades av Parul Sharma från CSR Sweden. I panelen deltog även Deeba Remheden, Supply Chain Sustainability Manager på PostNord, för att prata om hållbarhet inom transport och logistik.
 
Under panelen berättade Karin om regionernas gemensamma arbete med hållbar upphandling och vilken effekt regionerna ser att kraven har på leverantörer. Hon lyfte även små- och medelstora företags förutsättningar att leva upp till kraven. Krav som ställs ska främja konkurrens och inte tvärtom. Karin fick även möjlighet att berätta om en framgångssaga som har lett till konkreta förbättringar. Hon valde ett fall från Region Östergötland som har arbetat med att adressera tvångsarbete i leveranskedjan för handskar vilket har lett till stora förbättringar. 
 
Panelsamtalet spelades in och går nu att ses här:  https://youtu.be/7EZnDhQU_60
Tack CSR Sweden och Gällivare Näringsliv för inbjudan och ett spännande samtal om hur offentlig upphandling kan bidra till en hållbar utveckling.
Gällivare

Foto: Gellivare.se Karin Lonaeus, Deeba Remheden Post Nord, Parul Sharma CSR Sweden

 
Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Arkiv